Rebound magazine

Rebound is het enige onafhankelijke basketballmagazine in de Nederlandse markt dat zich richt op de Nederlandse competitie. Dit maandelijks in het basketballseizoen uitgegeven digitale magazine richt zich op de top van het Nederlandse basketball. Een digitaal magazine in de hoogst denkbare kwaliteit. Digitaal omdat ‘papier’ niet meer van deze tijd is én omdat het in de tijd van de tablet, dat steeds meer de pc vervangt, en door de invloed van social media meer mogelijkheden biedt.

Middel
Een  digitaal basketballmagazine leesbaar op de tablets IPad en Android alsmede op de PC.

Doelgroep
Liefhebbers van top basketball in Nederland. De totale doelgroep is moeilijk in te schatten. We gaan uit van ongeveer 43.000 leden van de Nederlandse Basketball Bond, verder de toeschouwers van de heren- en vrouwen eredivisie en de businessclubleden van de clubs.

Waarom?
Reeds gedurende een aantal jaren ontbreekt het in de basketballwereld aan een magazine dat de achtergronden en verhalen vertelt van het Nederlandse topbasketball. Tevens is het opvallend dat in de afgelopen jaren met name de landelijke dagbladen steeds minder ruimte besteden aan basketball.

Waarom digitaal?
Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.
Om hoge drukkosten te besparen.
Mogelijkheid om magazine (ook) te lezen op I-Pad’s.

Profiel magazine
Onafhankelijke journalisten en fotografen staan garant voor mooie verhalen en (foto)reportages. Die zullen gaan over het top basketball in Nederland, te weten de FEB eredivisie, de dames eredivisie, talentvolle jeugd, de nationale teams.

Wat komt er zeker niet in dit magazine? Het simpel: het actuele nieuws. Daarvoor en voor wedstrijdverslagen, statistieken, enz. is het internet met diverse websites. Daar vindt u de actuele zaken. In het magazine gaan we de diepte in, zoeken we naar de mens achter de basketballer, proberen we er achter te komen waarom een coach doet wat hij doet. Doen we aan heldenverering. Want wie zijn nu precies die spelers?

Doelstelling
Een zo groot mogelijk bereik binnen de Nederlandse basketballwereld.

Magazine in steekwoorden
Kwalitatieve verhalen / mooie interviews / Onafhankelijk / Mooie foto’s / verhouding tekst en foto’s 50% 50% / spraakmakend / heldenverering / meningen / columns / stuk historie (wie waren de spraakmakende spelers van vroeger? Wat doen ze nu? / verhalen van het top basketball in Nederland / zowel heren als dames.

Onafhankelijk
Uitgangspunt is een onafhankelijk redactiestatuut.

Magazine
Periodiek, 9x in het basketballseizoen van oktober t/m juni en 1x in de zomer (oranje)
Rebound komt uit omstreeks de 1e van de maand. Meestal na het eerste weekend van de maand publicatie op maandag.
Aantal pagina’s :  Minstens 60 tot 80

 

Geef een reactie